Gisteravond op het 8 uur journaal aandacht voor een verhaal van safetyNed over digitale veiligheid. Het is het verhaal van een slachtoffer die vertelt over digitale onveiligheid en wat het is en wat er kan gebeuren. Hoe klein het ook lijkt, het kan tot iets heel groots uitmonden en zo je leven verwoesten.

Het is het verhaal van een gewone, leuke man, met een normaal gezin en een goede baan, wiens leven verwoest is toen hij besloot zijn gezin te verlaten. Inmiddels zit hij thuis, omdat hij door alles wat hij heeft meegemaakt te getraumatiseerd is om te werken. Zijn kinderen ziet hij niet meer en vrienden laten het afweten. De dreiging van zijn ex is nooit helemaal weg. Hopelijk helpt deze media aandacht om meer bewustwording te creëren en meer hulp voor slachtoffers kunnen organiseren. Want dat is echt hard nodig!.

SafetyNed is een initiatief van 4 organisaties die o.a. in de 4 grote steden slachtoffers van huiselijk geweld en hun kinderen hulp bieden en opvangen. Dit innovatieplatform “De Combine”, richt zich o.a. op digitale veiligheid, een niet te stoppen ontwikkeling. SafetyNed is het expertise centrum in Nederland, legt internationaal de verbinding en traint hulpverleners. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door Arosa, Perpektief, Moviera en Blijf Groep.