SafetyNed biedt slachtoffers en hulpverleners kennis en tools om veilig online te kunnen zijn. Dat doen we door het trainen van professionals en het geven van advies.

Trainingen voor professionals

SafetyNed biedt trainingen en workshops aan professionals waarin je leert waar je op moet letten bij cliënten die slachtoffer zijn van digitaal geweld, zoals digitale stalking, spoofing en/of identiteitsdiefstal, en hoe je je cliënten kunt helpen digitaal geweld te voorkomen.

Online Introductiebijeenkomst
Speciaal voor de vrouwenopvang bieden wij online introductiebijeenkomsten aan. Je krijgt informatie over de verschillende vormen van online geweld en hoe je deze kunt herkennen en kunt voorkomen. De introductiebijeenkomsten zijn kosteloos te volgen. Voorafgaand aan de introductiebijeenkomst kun je een gratis webinar volgen.

Basistraining Digitale Veiligheid
Wil je meer weten over hoe je cliënten kunt helpen die te maken hebben met digitale onveiligheid? Volg dan, samen met je collega’s de basistraining Digitale Veiligheid. In deze training leer je hoe je met je cliënten het gesprek voert over digitale veiligheid en hoe je een digitale screening toevoegt aan je risico-inventarisatie. Met dit instrument kun je als hulpverlener de digitale veiligheid van je client in kaart brengen.

Klik hier voor de data in 2022

Helpdesk en website

Naast trainingen biedt safetyNed ook advies. Op www.safetyned.org vind je veel informatie over digitale veiligheid en casuïstiek. Wil je eigen casuïstiek bespreken? Neem dan contact op met de helpdesk van safetyNed via info@safetyned.org.

Ook slachtoffers van digitaal huiselijk geweld kunnen bij de helpdesk terecht voor advies.

Verbinding leggen

SafetyNed streeft ernaar zoveel mogelijk organisaties en mensen op het gebied van digitale veiligheid en privacy leren kennen en met elkaar te verbinden. Politie, justitie, Veilig Thuis, journalisten, onderzoekers, juristen en techneuten: wij vormen met zijn allen een front om op te komen voor slachtoffers van huiselijk geweld en hun digitale privacy en veiligheid.

We gebruiken cookies om de website goed te laten werken. Ook maken we gebruik van scripts van derden waarmee mogelijk cookies worden geplaatst. Lees meer op de privacypagina.