Terug

Samenwerking Juridische Hogeschool & safetyNed

Hoe doe je op een goede manier aangifte van digitaal huiselijk geweld?

“Sinds mensen door corona veel meer thuis zijn, is de computercriminaliteit geëxplodeerd. Denk aan phishing en andere vormen van online oplichting en fraude,” aldus docent Veiligheid en Strafrecht Maria van den Haspel. Onderzoek van twee van haar studenten spitst zich toe op digitaal huiselijk geweld en de vraag hoe je als slachtoffer van digitaal huiselijk geweld zorgt voor aangifte-waardig bewijs. Maria begeleidt de studenten vanuit haar rol als lid van de kenniskring.

Het onderzoek vindt plaats in opdracht van het lectoraat Recht & Digitale Technologie en is bedoeld voor safetyNed. Dit is een organisatie die ondersteuning biedt aan hulpverleners en slachtoffers van digitaal huiselijk geweld. Maria kwam met een medewerker van deze organisatie in contact via haar specialisatieopleiding Cybercrime. Deze opleiding – aan de Bijzonder Strafrecht Academie – is bedoeld voor mensen uit het werkveld die met cybercrime te maken hebben, zoals officieren van justitie, rechercheurs, advocaten en bedrijfsjuristen.

Lees hier het artikel.

We gebruiken cookies om de website goed te laten werken. Ook maken we gebruik van scripts van derden waarmee mogelijk cookies worden geplaatst. Lees meer op de privacypagina.