Actueel

Terug

Tech Team op Tech Summit in San Francisco

Het Tech Team van safetyNed is op Tech Summit in San Francisco, een driedaags congres over digitale veiligheid. Hieronder kun je lezen wat hun ervaringen zijn.

“Tijdens de drie dagen vol workshops en lezingen heeft het Tech Team enorm veel kennis opgedaan. Wat ons opvalt zijn de vele opties die er zijn om veilig online te zijn. Van het instellen van je modem en nauwkeurig bepalen welke apparaten er op jouw Wifi kunnen en het versleutelen van bestanden tot aan videobellen met klanten waar je geen inloggegevens voor hoeft aan te maken. Het gaat bij de risico’s niet om het vermijden van technologie maar om de kunst hoe op een verantwoorde en bewuste wijze gebruik te maken van de mogelijkheden.

Buiten de vele nieuwe informatie over technologie, is er bij ons ook bewustwording gecreëerd over minderheidsgroepen (lhbt, jeugd met gewelddadige dates) en het grote belang van technologie voor hen. Dat het mogelijk de enige manier kan zijn waarop iemand zichzelf kan zijn en zich kan uiten als er geen acceptatie is vanuit de omgeving.

De persoonlijke verhalen van de sprekers laten ons zien hoe belangrijk het is om naast de cliënt te staan, de ervaringen, signalen en verhalen serieus te nemen, maar ook zeker standvastig te zijn en door te pakken.”

Tech Team op Tech Summit in San Francisco

We gebruiken cookies om de website goed te laten werken. Ook maken we gebruik van scripts van derden waarmee mogelijk cookies worden geplaatst. Lees meer op de privacypagina.