Na een ellendige jeugd van misbruik dacht Ellen de ware gevonden te hebben. Helaas bleek dit niet zo te zijn. En nu blijft deze man haar online achtervolgen.

Eindelijk!
Ellen dacht dat er eindelijk een ommekeer was in haar leven. Ze ontmoette een mooie, lieve man met wie ze naar de toekomst zou kunnen kijken, na een verleden van misbruik en ellende. Deze prins op het witte paard was nog wel getrouwd toen hij Ellen ontmoette. Maar ze geloofde dat wat zij hadden zo bijzonder was, dat deze man snel haar echtgenoot zou worden.

En dan leer je elkaar echt kennen
Zoals in iedere relatie heb je dagen, weken en soms maanden nodig om elkaar beter te leren kennen. Toen na de eerste periode de verliefdheid wat afnam, bleek dat de relatie niet was waar Ellen op hoopte. Er was gelukkig geen sprake van fysiek geweld, maar de man zette bijvoorbeeld geen stappen om te gaan scheiden. En hij werd steeds nukkiger en meer kortaf naar Ellen. Ze voelde zich al snel te veel, alsof ze er alleen mocht zijn als het hem uitkwam.

Daar kies ik niet voor
Die keuze werd snel duidelijk. Ellen wil alleen relaties waarin ze er ook mag zijn, en waarin geliefden met respect met elkaar omgaan. Gezien haar verleden was de keuze snel gemaakt: ze verbrak de relatie en ging weer alleen verder.

Achtervolgen
En toen begon de ellende. Al snel kwam Ellen erachter dat ze digitaal gehackt werd door haar ex-vriend. Ze begrijpt nog steeds niet hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar in gesprekken met vrienden en deskundigen bleek dat haar ex verschillende instellingen had aangepast en ‘dingen’ had geïnstalleerd om haar te volgen.

Angst
En dat steekt haar ex niet onder stoelen of banken. Hij laat Ellen weten dat hij haar kan zien, en dat hij weet waar ze is. Of hij dit nu echt de hele tijd weet, weet Ellen niet. Maar soms krijgt ze bericht van hem, waarin hij exact vertelt waar ze zich bevindt. En als dat klopt, dan slaat de angst haar om het hart.

En nu?
Ellen heeft al haar wachtwoorden en instellingen gewijzigd, maar nog steeds krijgt ze berichten. Ze begrijpt er niets van. “Het lijkt alsof hij zelfs mijn nieuwe wachtwoorden kan raden. Het is zenuwslopend en frustrerend. Ik wil mijn leven terug!”, zegt Ellen.
Binnenkort heeft ze een afspraak met hulpverlening voor huiselijk geweld om dit probleem grondig aan te pakken. SafetyNed helpt in dit traject, zodat Ellen weer veilig online kan zijn. En offline ook natuurlijk.

Naar alle verhalen >>

We gebruiken cookies om de website goed te laten werken. Ook maken we gebruik van scripts van derden waarmee mogelijk cookies worden geplaatst. Lees meer op de privacypagina.