Nieuws

Aangepast 15-1: Baas over eigen online identiteit

Aanpassing per 15-1:
In dit nieuwsitem van 10 januari 2018 maakten wij bekend dat Facebook een nieuwe functie heeft ontwikkeld, namelijk de gezichtsherkenning bij het plaatsen van foto’s. Echter gezien de privacywetgeving, blijkt deze functionaliteit vooralsnog in Canada en de EU-landen niet te werken. Onze excuses voor deze verwarring.

Nieuwsitem van 10-1:
SafetyNed waardeert de open dialoog met Facebook en de aandacht voor digitale veiligheid van slachtoffers van huiselijk geweld.

December jl. heeft Facebook een nieuwe functie geïntroduceerd. Namelijk dat je een melding krijgt wanneer er een foto van je wordt geüpload op Facebook. Wanneer iemand een foto op Facebook zet, dan past Facebook gezichtsherkenning toe en krijgt degene die op de foto staat een melding. Ook als deze persoon niet is getagd.

Deze gezichtsherkenningsfunctie kan men zelf aan- of uitzetten. SafetyNed is van mening dat deze nieuwe functie de slachtoffers in staat stelt om in actie te komen, zodra er bijvoorbeeld nepaccounts worden aangemaakt of seksueel getinte foto’s worden gepost.

We gebruiken cookies om de website goed te laten werken. Ook maken we gebruik van scripts van derden waarmee mogelijk cookies worden geplaatst. Lees meer op de privacypagina.