Nieuws

Droomman werd nachtmerrie: Ik vreesde voor mijn leven

Lisa* (38) had een goede baan en fijne vrienden. Toen ze ook nog een charmante en succesvolle man tegenkwam, dacht ze dat haar geluk compleet was: “Wat ik toen niet wist was dat hij heel gewelddadig was.”

Het eerste half jaar was Lisa heel gelukkig met haar ‘droomman’. “Mijn vriend was de innemendheid zelve. Grappig, intelligent en charmant. Het was eigenlijk te mooi om waar te zijn.”

Ik dacht: ben ik nu gek?

Langzaam veranderde er wat in de relatie. “Na een half jaar kwamen de eerste barstjes in het perfecte plaatje. Hij bleek heel jaloers en onredelijk te kunnen zijn. Als ik het ergens niet mee eens was, of als ik hem tegensprak, kreeg ik er verbaal van langs.

Het was niet zo dat hij continu woedeaanvallen had, maar hij had maar weinig nodig om boos, beledigd of jaloers te zijn. Een like op Facebook bij een andere man was genoeg. Ik heb vaak gedacht: ben ik nu gek? Ik kon het gewoon niet bevatten dat hij zo deed, als hij een woedeaanval kreeg vanuit het niets.”

Bont en blauw

“Ik overlegde wel met mijn vriendinnen. Wat had ik nu weer misdaan? Ik vertelde over mijn twijfels, maar niet dat hij mij steeds vaker bont en blauw sloeg. Het begon met een kus en het eindigde op het dieptepunt met een gebroken arm.”
Haar grote liefde klaagde haar aan wegens mishandeling

Hij had twee gezichten

“Toen pas werd het me duidelijk: ik moest bij hem weg. Het werd erger en erger. Het stopte niet, liep steeds vaker uit de hand. Mijn vriend had twee gezichten. Als hij alleen maar gewelddadig was geweest, was ik natuurlijk allang bij hem weggegaan.

Maar hij wisselde geweld af met spijt en schaamte. Ik hoopte zo vaak dat het beter zou worden. En ik geloofde hem. Je houdt toch van je man, ziet ook zijn goede kanten.”

Gebroken arm

“Meerdere malen kwam ik in het ziekenhuis terecht. Onder de blauwe plekken, niet kunnen ademen. Met mijn gebroken arm. Dan komt toch het punt dat de maat vol is.

Ik ging steeds meer vrezen voor mijn leven. Ik werd bang voor hem, sloot mezelf op in de badkamer als hij thuiskwam. Ik wist dat hij tot alles in staat was.”

Sterke vrouwen

“Ik heb hulp gezocht in een Blijf van m’n Lijf-huis. Daar zag ik heel veel sterke vrouwen. Vrouwen die net als ik een leuke baan hadden, maar door de situatie waarin ze zaten, alles zijn kwijtgeraakt.

Die net als ik een leuk leven hadden, maar de verkeerde man tegen het lijf liepen. We hadden gemeen dat we nog heel lang wilden vechten voor de relatie en empathisch waren.”

Lees het hele artikel op Vrouw.nl

Bron: Vrouw.nl

We gebruiken cookies om de website goed te laten werken. Ook maken we gebruik van scripts van derden waarmee mogelijk cookies worden geplaatst. Lees meer op de privacypagina.